Правоохоронці розслідували можливі зловживання в Міноборони ще до оприлюднення цієї інформації в ЗМІ

Дата: 23 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Можливі зловживання Міноборони під час закупівлі харчових продуктів для військових досліджувалися Національним антикорупційним бюро (НАБУ) і Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (CАП) в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями, ще до оприлюднення відповідної інформації в медіа.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Джерело: телеграм-канал НАБУ

“Повідомляємо, що викладена інформація відома НАБУ і CАП, вона досліджується в межах кримінального провадження, розпочатого за власними напрацюваннями до оприлюднення в медіа”, – йдеться в повідомленні.

З-поміж іншого слідство перевіряє закупівлі на понад 13 мільярдів гривень.

Попередня правова кваліфікація – частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України “Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні”.

Триває розслідування, деталі становлять таємницю слідства, наголосили в НАБУ.

Йдеться про матеріал, оприлюднений у виданні “Дзеркало тижня”, в якому журналісти звинуватили Міноборони в закупівлі продуктів за завищеними в декілька разів цінами. 

У заяві міністерства назвали відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, такими, що мають ознаки навмисних маніпуляцій.

Тут також повідомили, що готують матеріали до Служби безпеки України “з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які шкодять інтересам оборони в особливий період”.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков 21 січня особисто звернувся до голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням терміново провести засідання комітету ВР за участю представників Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter