У Міноборони назвали “маніпуляцією” матеріал про закупівлю продуктів і пообіцяли звернутися до СБУ

Дата: 22 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Після того, як журналісти звинуватили Міноборони у закупівлі продуктів за завищеними в декілька разів цінами, у відомстві ініціювали внутрішню перевірку та звернулися із заявою до СБУ аби правоохоронці провели розслідування щодо опублікованого матеріалу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Фото: Міноборони

“Відомості щодо змісту закупівель послуг харчування, які набули поширення в публічному просторі, розповсюджуються з ознаками навмисних маніпуляцій та вводять в оману”, наголосили у Міноборони.

Міністр оборони Олексій Резніков 21 січня особисто звернувся до голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітневича з проханням терміново провести засідання комітету ВР за участю представників Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань.

“Міноборони готує матеріали до Служби безпеки України з метою проведення розслідування щодо поширення завідомо неправдивих відомостей, які шкодять інтересам оборони в особливий період”,  йдеться у повідомленні.

Крім того, у Міністерстві оборони проводять внутрішню перевірку.

“У разі виявлення порушень в діяльності посадових осіб Міноборони вони нестимуть відповідальність згідно з законом”, запевнили у відомстві.

Там анонсували більш детальну інформацію з цього приводу після засідання комітету Ради, орієнтовно у понеділок.

Нагадаємо, видання “Дзеркало тижня” опублікувало матеріал, що Міноборони закуповує харчі за втричі більшими цінами ніж роздрібні ціни в київських супермаркетах. Угоду вартістю 13,16 мільярда гривень уклали 23 грудня 2022 року. Йдеться про забезпечення харчуванням військових частин, дислокованих у Полтавській, Сумській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter