Правоохоронці дізналися про нові факти катувань у Кагарлику

Дата: 02 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Офіс Генерального прокурора спільно з ДБР виявили два нові факти застосування катувань з боку працівників Кагарлицького відділення поліції. 

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідства, на початку року троє працівників відділення поліції завдавали двом потерпілим ударів по різних частинах тіла, перевозили їх у багажному відділенні автомобіля за околиці міста, застосовували електричний струм, після чого прикували кайданками до батареї в коридорі, де вони перебували до наступного дня. У такий спосіб правоохоронці хотіли отримати зізнання в справі щодо крадіжок. Згодом, у травні, стався ще один випадок катування. Поліцейські для отримання зізнання завдали потерпілому 17 ударів руками та ногами по різних частинах тіла, внаслідок чого він дістав тілесні ушкодження легкого та середнього ступенів тяжкості.

Підозрюваними в нововиявлених злочинах є раніше затримані за зґвалтування та катування два працівники поліції та їхній колега. За вказаними фактами всім трьом повідомлено про підозру в катуванні. Окрім цього, про підозру повідомили правоохоронцю, який у ніч із 23 на 24 травня утримував потерпілу жінку під час того, як її катував з використанням протигазу інший поліцейський. 

Як відомо, в ніч із 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті стріляв з табельної зброї над головою 26-річної жінки, яку поліцейські викликали як свідка, вдягав на неї протигаз та кайданки, а згодом декілька разів зґвалтував. Одразу після цього відділок поліції розформували, а поліцейських, підозрюваних у злочині, відправили в СІЗО.

Однак, як повідомив журналістам виконувач обов’язків очільника Кагарлицького відділення поліції Дмитро Литвин, якого призначили на цю посаду після відсторонення попереднього керівника Сергія Панасенка, установа продовжує працювати, а переатестацію всіх її співробітників проведуть протягом двох місяців.

Нещодавно слідство змінило кваліфікацію злочину, і тепер поліцейських Сергія Сулиму та Миколу Кузіва підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та в катуванні за попередньою змовою групою осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter