Порошенко підписав закон про гроші для полонених

Дата: 28 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 1486-VIII “Про внесення змін до статті 9 закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей”, що передбачає можливість перерахунку грошового забезпечення військовослужбовців, які були захоплені в полон, стали заручниками або зникли безвісти.

Як повідомляє прес-служба президента, закон спрямований на посилення соціального захисту військовослужбовців.

“Документом встановлюються правові підстави для проведення перерахунку грошового забезпечення сім’ям військовослужбовців Збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які були захоплені в полон або стали заручниками на території проведення АТО під час бойових дій з незаконними збройними формуваннями”, – зазначено в повідомленні.

Відповідно до нової редакції пункту 6 статті 9 згаданого закону, за військовослужбовцями, захопленими в полон або зниклими безвісти зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення.

“Сім’ям зазначених військовослужбовців щомісячно виплачується грошове забезпечення, зокрема, додаткові та інші види грошового забезпечення, в порядку і в розмірах, встановлюваних Кабінетом міністрів України”, – зазначено в повідомленні.

Водночас, як зазначається, ці положення закону не поширюються на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили військові частини (місця служби), або які дезертирували зі Збройних сил України або інших законних військових формувань та правоохоронних органів.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування і поширюється на правовідносини, що виникли до вступу його в силу.

Як повідомлялося, 6 вересня 2016 року Верховна Рада України схвалила внесення змін до ст. 9 закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей”, передбачивши можливість перерахунку грошового забезпечення військовослужбовців, які були захоплені в полон, стали заручниками або зникли безвісти. Відповідний закон підтримали 237 народних депутатів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter