Поплічницю херсонського колаборанта Стремоусова відправили на 5 років за ґрати через заклики відновити СРСР

Дата: 16 Липня 2022
A+ A- Підписатися
Помічницю “керівника” окупаційної адміністрації Херсону, яка закликала відновити СРСР та займалася російською пропагандою в соцмережах, засудили до п’яти років позбавлення волі.
 
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
 

До 5 років ув’язнення засуджено поплічницю прокремлівського пропагандиста Кирила Стремоусова, який входить до керівного складу окупаційної “адміністрації” Херсону. Зловмисниця координувала інформаційно-підривну діяльність агентурної мережі, створеної колаборантом на користь спецслужб РФ“, йдеться у повідомленні.

Перебуваючи на Прикарпатті, жінка “розганяла” через інтернет гасла на підтримку окупантів й активно поширювала дописи, в яких закликала до відновлення СРСР.

Для максимального охоплення правопорушниця адмініструвала анонімні акаунти в декількох соцмережах, зокрема заборонених в Україні. Вона використовувала різні псевдоніми, а зі своїм “куратором” спілкувалася через закриті канали зв’язку.

Її публікації активно поширювали інші учасники пропагандистської мережі для проведення інформаційних диверсій проти України.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування жінки й затримали її в Івано-Франківську. Під час обшуків у неї виявили паспорт громадянки РФ та комп’ютерну техніку з доказами злочину.

В СБУ зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення розслідують більш як 300 кримінальних проваджень за фактами виправдання російської агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань.

Нагадаємо, мешканцю Чернівецької області повідомили про підозру у вчиненні злочину через виправдовування в інстаграмі військової агресії в Україні.

На своїй сторінці в інстаграмі чоловік опублікував відео, на якому особисто озвучив підтримку збройної агресії Росії й підконтрольних їй незаконних збройних формувань проти України.

Також він намагався перекласти вину за розв’язану Росією війну на громадян України та виправдовував дії Кремля. Відео, як зазначає СБУ, широко поширилося в інтернеті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter