Виправдовував агресію РФ в Інстаграмі: на Буковині СБУ повідомила блогеру про підозру

Дата: 15 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Мешканцю Чернівецької області повідомили про підозру у вчиненні злочину через виправдовування в інстаграмі військової агресії в Україні.

Про це повідомляє Служба безпеки України у Чернівецькій області.

Фото: Радіо Свобода

На своїй сторінці в інстаграмі чоловік опублікував відео, на якому особисто озвучив підтримку збройної агресії Росії й підконтрольних їй незаконних збройних формувань проти України.

Також він намагався перекласти вину за розв’язану Росією війну на громадян України та виправдовував дії Кремля. Відео, як зазначає СБУ, широко поширилося в інтернеті.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі.

Нагадаємо, що у травні у Білгород-Дністровському на Одещині співробітники СБУ повідомили про підозру проросійському блогеру, який поширював ворожу пропаганду.

Підозрюваний у власному акаунті активно поширював в забороненій в Україні соцмережі матеріали, якими заперечувалася збройна агресія РФ.

Також він героїзував осіб, які здійснювали збройну агресію Росії проти України, розпочату 2014 року, поширював матеріали антиукраїнських спільнот та пропагував ідеї “руського міра”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter