На Одещині проросійському блогеру повідомили про підозру — СБУ

Дата: 21 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Білгород-Дністровському на Одещині співробітники Служби безпеки України повідомили про підозру проросійському блогеру, який поширював ворожу пропаганду.

Про це повідомила пресслужба Управління СБУ в Одеській області.

Джерело: телеграм-канал СБУ

Йдеться про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 436-2 Кримінального кодексу України — “Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників”.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з можливою конфіскацією майна.

За даними слідчих, підозрюваний у власному акаунті активно поширював в забороненій в Україні соцмережі матеріали, якими заперечувалася збройна агресія РФ. Також він героїзував осіб, які здійснювали збройну агресію росії проти України, розпочату 2014 року. Також він поширював матеріали антиукраїнських спільнот та пропагував ідеї “русского міра”.

Матеріали, які містять докази його протиправної діяльності, слідчі СБУ виявили під час огляду смартфону та комп’ютерної техніки пропагандиста.

Нагадаємо, що херсонському “журналістові” Геннадію Шелестенку повідомили про підозру в колабораціонізмі.

За даними СБУ, від початку повномасштабного вторгнення Росії чоловік добровільно погодився на співпрацю з окупантами, медійно підтримує їх і виправдовує збройну агресію проти України.

Він долучився до складу так званої “военно-гражданской администрации”, створеної окупантами, та ввійшов до редакції одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань, за що отримує відповідну грошову винагороду у ворожих рублях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter