Херсонському “журналістові” Геннадію Шелестенку повідомили про підозру в колабораціонізмі

Дата: 18 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Служба безпеки України повідомила херсонському журналісту про підозру в колабораціонізмі: за фотографією, які опублікувала пресслужба відомства, можна впізнати Геннадія Шелестенка.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Джерело: пресслужба СБУ

За даними слідчих, від початку повномасштабного вторгнення Росії чоловік добровільно погодився на співпрацю з окупантами, медійно підтримує їх і виправдовує збройну агресію проти України.

Він долучився до складу так званої “военно-гражданской администрации”, створеної окупантами, та ввійшов до редакції одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань, за що отримує відповідну грошову винагороду у ворожих рублях.

У своїх дописах “журналіст” позиціює російських окупантів як “рятівників” Херсонщини від гуманітарної катастрофи, попри те що саме дії Росії стали причиною продовольчої кризи та військових злочинів.

Також чоловік активно сприяє російській пропаганді, формуючи в суспільстві наративи про страх населення перед “нацистами” й “доброчинність” російських військових, зазначили в СБУ.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 10 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що організатора видання “Херсонський вісник new” Геннадія Шелестенка 27 квітня виключили з Національної спілки журналістів України за колабораціонізм та підтримку окупаційного режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter