Понад 80% жителів ЄС виступають за підтримку українців та приймання біженців – опитування

Дата: 23 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Наразі абсолютна більшість жителів ЄС погоджується, що постраждалим від війни потрібно надавати гуманітарну підтримку, а також слід приймати в країнах Євросоюзу українських біженців.

Про це свідчить останнє опитування Eurobarometer.

Фото: Depositphotos

Зокрема, 87% жителів держав ЄС згодні з наданням гуманітарної підтримки постраждалим від війни українцям і 83% згодні з тим, що варто приймати людей, які рятуються від війни. 

Крім того, 72% громадян ЄС підтримують економічні санкції проти російського уряду, компаній та приватних осіб, а 70% згодні з наданням фінансової підтримки Україні. 

Шість з десяти опитаних схвалюють надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС та фінансування Євросоюзом закупівлі та постачання військової техніки в Україну.

Війна в Україні у дослідженні розглядається як одна з найважливіших проблем, що стоять перед Європейським Союзом. 

Опитування проводили навесні 2024 року – з 3-го по 28 квітня – у 27 країнах ЄС. Загалом опитані 26 399 громадян.

Нагадаємо, що рівно половина опитаних українців (50%), які виїхали з країни після 2022 року, планують повернутися в Україну.

Аналітики, коментуючи отримані результати, кажуть, що сценарій з поверненням половини опитаних є не реалістичним, а оптимістичним. Так, більшість українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії (66%) радше задоволені або повністю задоволені своїми нинішніми умовами проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter