Понад 550 працівників Європарламенту повідомили про психологічний тиск

Дата: 07 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Співробітники Європейського парламенту заявляють, що стикаються з психологічним цькуванням, сексуальними домаганнями й навіть фізичними нападами.

Про це свідчать дані анонімного опитування, проведеного MeTooEP, які наводить Politico.

Так, з червня по серпень 2023 року опитали 1 135 осіб про їхній досвід харасменту на робочому місці. Майже половина опитаних (49,6%) заявила, що зазнає психологічних цькувань на роботі. Також 15,5% кажуть, що зазнають сексуальних домагань, а 8,1% – стикаються з фізичними нападками.

Крім того, зʼясувалося, що 42,4% респондентів були свідками певної форми харасменту на робочому місці.

Серед причин, чому співробітники не повідомляли про цькування, респонденти назвали відсутність довіри, авторитетність кривдника, страх перед наслідками.

Ті, хто порушували це питання в парламенті, найчастіше повідомляли, що керівництво не вживало жодних заходів, що їхні заяви не сприймалися серйозно або вони зазнавали тиску з боку керівників. Приміром, їх переводили на іншу роботу, а декого заохочували взагалі покинути парламент.

Нагадаємо, що адвокаційна група GWL Voices, що складається з колишніх лідерок ООН, заявила, що організація тримає права жінок “у заручниках” і має вживати заходів для забезпечення гендерної рівності в організації.

У червні минулого року ООН також розмірковувала про оновлення кодексу поведінки та запровадження нових заходів до кліматичного саміту COP28 у Дубаї, оскільки жінки-делегатки COP27 поскаржилися на знущання, насильство й сексуальне домагання з боку колег-чоловіків на тогорічних кліматичних перемовинах ООН.

А у листопаді 2022 року Нижня палата Конгресу США проголосувала за ухвалення закону Speak Out (“Висловлюйся”). Він анулює угоди про нерозголошення, які змушують працівників зберігати мовчання, і дасть змогу розповідати про випадки домагань чи насильства на робочому місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter