Більш ніж 140 тисячам переселенців зупинили виплати після перевірок

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Після перевірок переселенців, що отримують допомогу від держави, щонайменше 140 тисячам з них припинили виплати, бо ті не відповіли критеріям, необхідним для їхнього призначення. 

Про це розповіла очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович в інтерв’ю Forbes. 

Фото: Трибун

На початку тексту автор нагадує, що бюджет Міністерства соціальної політики є одним з найбільших і поступається розміром лише бюджету на оборону країни. 

Міністерка, коментуючи цю ситуацію, говорить, що чимало людей отримують допомогу ще з 2014 року та назвали таку ситуацію “абсурдом”.

“Це абсурдна ситуація, коли на людину на все життя повісили цей ярлик. Далі держава створила пільги для цієї категорії громадян, потім зрозуміла, що не може їх забезпечувати й створює додаткові перепони… Мета таких виплат – реінтеграція людини на новій території, та цей процес не може тривати нескінченно. За пів року особа може знайти собі роботу, під час війни це тим більше необхідно робити. Поділяю позицію президента, що люди зараз мають або воювати, або працювати”, – вважає посадовиця. 

Серед людей, яким зупинили виплати, як розповідає Жолнович, були померлі, ті, хто живе в окупації або близько до лінії фронту, ті, хто поїхав за кордон, а також ті, чиї доходи не відповідали статусу отримувача допомоги. 

“Був випадок, коли людина отримувала допомогу від держави майже рік і при цьому придбала Mercedes-Benz G 63 AMG 2023 року, вартість якого понад 9,5 мільйонів гривень. Також зафіксовано близько 250 осіб, які здійснили операції на суму понад 100 тисяч гривень. Ще 80 осіб купили квартири чи земельні ділянки на понад 100 тисяч гривень”, – каже міністерка. 

Нагадаємо, що ZMINA розповідала про те, як посадовці визначають ВПО, чий майновий стан не потребує допомоги. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter