Понад 10 тисяч жінок наразі виконують бойові завдання на лінії фронту

Дата: 13 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Наразі бойові завдання безпосередньо на лінії фронту виконують понад 10 тисяч жінок.

Про це розповіла під час дискусії “Жінки, мир, безпека: роль жінок-лідерів” в межах Громадського форуму НАТО віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Джерело: AP Photo / Efrem Lukatsky

“Українці протистоять російській агресії як єдиний народ – і жінки, і чоловіки. Все більше жінок служать у силах оборони, і наразі понад 10 тисяч жінок виконують бойові завдання на лінії фронту”, – наголосила посадовиця.

За її словами, роль жінок також важлива у відновленні країни, зокрема для розвитку економічного потенціалу України.

“Ми також переосмислили роль жінок у відновленні та реконструкції України. Вже маємо велику програму, яка передбачає, що жінки матимуть більше доступу та будуть активно залучені до процесу відновлення й реконструкції”, – сказала віцепрем’єрка.

Нагадаємо, що з 2014 року в ЗСУ простежується стійка тенденція щодо збільшення чисельності жінок. Загалом кількість військовослужбовиць відтоді зросла у два з половиною рази, і це стосується всіх категорій особового складу ЗСУ. Приміром, кількість офіцерок збільшилася всемеро.

Нині кількість офіцерок зросла до 7 416 осіб, що майже всемеро більше, ніж у 2014 році. У сержантсько-старшинському складі – 11 215 жінок, серед солдатів – 22 832, серед курсантів – 1500, і серед цивільного персоналу – 18 101 жінка. На керівних посадах у війську частка жінок становить 11%.

Раніше ZMINA повідомляла, що більшість українців – 85% – позитивно ставляться до жінок, що служать у лавах Збройних сил України. Негативно це оцінюють лише 3%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter