Активісти вимагають звільнити поляка, що був причетний до розслідування корупційних схем Януковича (оновлено)

Дата: 18 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

Активісти стверджують, що у СІЗО без судового рішення утримують польського громадянина Олександра Орлова, який розкривав корупційні схеми і зловживання владою з боку Віктора Януковича, Сергія Ківалова та інших.

Як повідомляє “Фундація “Відкритий Діалог”, завтра відбудеться вже соте судове засідання у цій справі з 2011 року. За ініціативи Фундації до Одеси, де утримують Орлова, приїхали польські депутати Малгожата Гошевська від партії “Право і справедливість” та Марцін Свєнціцький від партії “Громадянська платформа”, які оцінять умови утримання заарештованого.

Фундація “Відкритий Діалог” вимагає негайної зміни міри запобіжного заходу для Олександра Орлова із утримування під вартою на підписку про невиїзд, оскільки для цього існують законні передумови (ст. 150 і ст. 274 КПК України) – тяжкий стан здоров’я (підтверджується висновком судово-медичної експертизи) та похилий вік обвинуваченого“, – зазначають активісти.

Фундація “Відкритий Діалог” наводить приклади статей, що були написані Олександром Орловим: “Убийцы и власть. Открытыми глазами”, “Убийцы и власть. Десятилетие кровавого беспредела”, “На вопросы ДЛЯ ГУРВИЦА отвечаем ЗА ГУРВИЦА”, “Парни из донецкой группировки. Часть 1”, “Парни из донецкой группировки. Часть 1”. Деякі тексти Орлова виходили під псевдонімами – Світлана Обухова, Павло Правдін, Павло Дрогобич.

Нагадаємо, Орлова переслідують вже близько 15 років. У 2000 році його затримували за зберігання наркотичних засобів. Європейський суд з прав людини вирішив, що тривалість провадження була надмірною і присудив сплатити постраждалому 3000 євро у якості компенсації моральної шкоди. Рідні Орлова заявляли, що їх переслідують, а до нього застосовують тортури.

Як пише одеське видання “Думська“, Орлов входив до злочинного угруповання покійного Георгія Стоянова та був консультантом та координатором діяльності ОПГ. Членів цієї групи разом із Олександром Орловим ще у 2011 році затримали за підозрою у вбивстві автотранспортного інспектора.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter