Полонений бойовиками військовий Юрій Гордійчук має серйозні проблеми зі здоров’ям

Дата: 04 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Бойовики так званої “ДНР” понад два роки тримають у полоні військового Юрія Гордійчука попри те, що чоловік має серйозні проблеми зі здоров’ям. 

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Юрій Гордійчук. Фото: скріншот відео ТСН

Юрій Гордійчук – військовослужбовець та батько-одинак з Дніпропетровщини. У полон він разом з ще сімома побратимами потрапив 22 травня 2019 року за місяць після підписання третього контракту з ЗСУ.

Того дня їхня автівка помилково заїхала на блокпост бойовиків. Звільнений побратим Гордійчука Максим Горяінов розповідав, що солдати спали в машині, а тому не одразу зрозуміли, що трапилось:

“Прокидаюсь, КамАЗ працює, навкруги люди у формі. Нас вивели. Поклали на землю обличчям. Люди говорили з кавказьким акцентом. Били по голові, у декого знайшли чорно-червоний прапор, кричали, аби говорили російською. Я згадав молитви, які ніколи не знав. Потім нас повезли в ізолятор, а за тиждень – до СІЗО”.

Про долю Гордійчука рідні дізнались з новин, а згодом бойовики повідомили матері, що тримають його у Макіївській виправній колонії №32. 2019-го Гордійчука “суд” відправив туди на 17 років за нібито диверсійну діяльність.

Син Юрія Гордійчука Максим тримає фотографії батька. Фото: скріншот відео ТСН

П’ятьох побратимів Гордійчука терористи відпустили під час останнього обміну, а ще один військовий Роман Беспалий помер в ув’язненні, нібито наклавши на себе руки. 

Разом з Гордійчуком бойовики досі незаконно тримають військового Павла Корсуна. Як і Корсун, Гордійчук має серйозні проблеми зі здоров’ям, а саме тонзиліт, що викликає набряк горла та задуху. 

Належної медичної допомоги військовому не надають, а тому Омбудсман звернулась до керівництва Червоного Хреста в Україні та координаторки від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі ТКГ Шарлоти Реландер, аби вони терміново здійснили візит до Гордійчука та допомогли йому. 

Нагадаємо, що бойовики на Донбасі полонили щонайменше 300 людей. Багато з них потребують термінового лікування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter