Політв’язню Ремзі Бекірову перерахували строк у в’язниці: він перебуває в суворих умовах утримання

Дата: 26 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Південний окружний військовий суд РФ зарахував строк перебування в СІЗО політв’язня, громадянського журналіста, кримського татарина Ремзі Бекірова в строк, який він має провести у в’язниці №2 Єнісейська Красноярського краю, де зараз перебуває, – там чоловік пробуде ще рік.

Про це пише “Кримська солідарність” із посиланням на інформацію адвоката Едема Семедляєва.

Ремзі Бекіров

Суд роз’яснив, що один день у СІЗО дорівнює одному дню у в’язниці.

Адвокат висловив сподівання, що цього роз’яснення буде досить для адміністрації в’язниці, щоб перерахувати строк і не тримати його довше за визначене.

Зараз Бекіров перебуває в суворих умовах утримання: впродовж дня йому забороняють сидіти та лежати на ліжку. Можна або стояти, або сидіти на залізній лавці.

У магазині він може закуповуватися лише на 6 тисяч рублів на місяць. Телефонувати додому та отримувати бандеролі – раз на рік.

Семедляєв розповів, що попри все Бекіров почувається задовільно й не падає духом.

Ремзі Бекіров – громадянський журналіст, активіст “Кримської солідарності”, кореспондент інтернет-видання “Грани.ру”. Вів стріми політично мотивованих переслідувань щодо жителів півострова. Крім того, Ремзі є ініціатором ідеї про колективну допомогу сім’ям кримських політв’язнів.

10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив фігурантів сфальсифікованої ФСБ другої сімферопольської “справи кримських мусульман” – кримського журналіста Ремзі Бекірова, правозахисника Різу Ізетова, активістів Шабана Умерова, Фархада Базарова та Раїма Айвазова – до позбавлення волі на строк від 15 до 19 років.

Умеров, Бекіров, Ізетов і Айвазов обвинувачувалися за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ (“організація діяльності терористичної організації”). Базаров – за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (“участь у діяльності терористичної організації”). Всім фігурантам справи також було висунуте обвинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ (“приготування до насильницького захоплення влади”).

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Бекірова росіяни незаконно етапували до Красноярського краю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter