Поліція відкрила ще одне провадження щодо ймовірного прослуховування журналіста Ткача

Дата: 14 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Національна поліція відкрила в межах справи щодо ймовірного прослуховування журналіста “Схем” Михайла Ткача ще одне кримінальне провадження за статтею щодо незаконного придбання або збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, а також їхнього незаконного використання.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Провадження відкрили ще 8 серпня, але журналісту про це повідомили лише 13 серпня, коли він з адвокатом прибув на допит у Другий територіальний відділ Шевченківського управління поліції міста Києва.

“Чому з 8 числа по теперішній день нам ніхто не повідомляв про те, що існує таке кримінальне провадження, викликає подив”, – зауважив адвокат Анатолій Попов.

Також, за словами захисника, стаття, за якою відкрили нове провадження, не належить до підслідності поліції.

“Тобто це підслідність СБУ, куди їм було б доцільно не тільки звертатися по допомогу, але й уже передавати матеріали справи, щоб, може, хоч вони перевірили це горище і з’ясували, що там ще, може, залишилось. Але наразі маємо ситуацію, за якої невідомо, чи може взагалі в цій справі щось бути розслідувано. Тому що вся активність мала б бути раніше виконана правоохоронними органами для того, щоб встановити і можливих злочинців, і знайти ймовірні речові докази, які можна було вилучити в результаті огляду, який був би проведений із застосуванням спеціальної техніки належним чином”, – зазначив він.

Попов розповів, що під час допиту в управлінні поліції Ткач укотре закликав перевірити приміщення спецтехнікою.

Нагадаємо, що Ткач нещодавно подав скаргу до прокуратури на бездіяльність слідчих поліції, які ведуть кримінальне провадження. 8 серпня журналіст написав на власній сторінці у фейсбуку пост про те, що знайшов у себе вдома ознаки прослуховування. Журналіст виявив у стелі отвір довжиною щонайменше 60 см, який просвердлили з горища і до якого є доступ з інших під’їздів. На місце події приїхали поліцейські, однак, як повідомили колеги Ткача, їх довелося буквально вмовляти подивитися шар підозрілого покриття, під яким був отвір. Також правоохоронці приїхали на виклик без спеціальних засобів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter