У Києві журналісту телеканалу “Наш” заважали вести прямий ефір: поліція відкрила провадження

Дата: 18 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Київські правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання діяльності журналіста телеканалу “Наш” 17 січня під Печерським райсудом, де обирали запобіжний захід п’ятому президентові України Петру Порошенку.

Про це повідомляється на сторінці поліції Києва у фейсбуку.

Джерело: НАШ

Зокрема, учасники акції на підтримку Порошенка заважали кореспонденту Тимуру Страхову вести пряму трансляцію.

Як видно з відеозапису, кореспондент намагався зробити пряме ввімкнення зі студією, проте декілька людей відтіснили його та посилали “до Мураєва”. 

Згодом його оточила група людей, вони штовхали Страхова та кричали “Ганьба”. Водночас ведучі телеканалу в студії називали учасників акції “рядженими клоунами” та “купкою неадекватних радикалів”.

За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до 850 грн, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років.

На фейсбук-сторінці правоохоронців уточнили, що поліцейські “з’ясовують усі обставини скоєного та проводять необхідні слідчі дії для об’єктивного та неупередженого досудового розслідування”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що активіст Сергій Стерненко ініціював петицію щодо запровадження санкцій проти телеканалу “Наш”. Він наполягає на тому, що обмежувальні заходи щодо вказаного ЗМІ необхідні задля захисту нацбезпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора.

Петиція вже набрала необхідні для розгляду президента 25 тисяч голосів.

Також Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо анулювання ліцензії ТОВ “Наш 365”, якому належить телеканал “Наш”. З відповідним позовом до суду звернулася Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Підставою для цього стало рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки, в якому, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

Водночас від телеканалу “Наш” протягом 2021 року до суду надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter