Петиція щодо запровадження санкцій проти телеканалу “Наш” набрала 25 тисяч голосів

Дата: 17 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Петиція щодо запровадження санкцій проти телеканалу “Наш”, оприлюднена на сайті президента України 6 січня, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Автор петиції, активіст Сергій Стерненко наполягає на тому, що обмежувальні заходи щодо вказаного ЗМІ необхідні задля захисту нацбезпеки України, а також для протидії поширенню антиукраїнської пропаганди в інтересах держави-агресора.

Студія телеканалу “Наш”. Скриншот з відео

Стерненко запропонував очільнику держави Володимиру Зеленському невідкладно ініціювати засідання Ради національної безпеки та оборони, на якому порушити питання про застосування санкцій проти телеканалу “Наш” з подальшим припиненням його мовлення на території України.

На 17 січня 2022 року стан петиції – “очікує на розгляд”. За законом Офіс президента після набрання документом потрібної кількості підписів має протягом трьох робочих днів повідомити про початок розгляду. Розгляд петиції повинні здійснити не пізніше ніж протягом 10 робочих днів після цього повідомлення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження щодо анулювання ліцензії ТОВ “Наш 365”, якому належить телеканал “Наш”. З відповідним позовом до суду звернулася Нацрада з питань телебачення і радіомовлення. Підставою для цього стало рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки, в якому, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

Водночас від телеканалу “Наш” протягом 2021 року до суду надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter