Телеканал “Наш” скерував до суду вже 21 позов щодо призначеної позапланової перевірки

Дата: 10 Січня 2022
A+ A- Підписатися

До суду надійшов уже 21-й позов телеканалу “Наш” щодо визнання протиправним та скасування рішення Нацради телебачення і радіомовлення про призначення позапланової безвиїзної перевірки.

Про це повідомили в Окружному адміністративному суді Києва. 

Джерело: скриншот з відео НАШ

Протягом 2021 року до суду надійшло понад 20 позовних заяв щодо оскарження рішень Нацради про призначення чи результати позапланових безвиїзних перевірок телеканалу, уточнили в суді.

Водночас ОАСК уже відкрив провадження щодо анулювання ліцензії “Наш 365”. З відповідним позовом до суду звернулася Нацрада. Підставою для цього стало рішення про результати позапланової безвиїзної перевірки, в якому, зокрема, йдеться про визнання наявності розпалювання національної, расової та релігійної ворожнечі й ненависті у висловлюваннях, що були поширені в ефірі ТОВ “Наш 365”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Шостий Апеляційний суд Києва скасував рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про вилучення російського телеканалу RTVI зі списку тих, які можна транслювати українським провайдерам через порушення українського законодавства. Там показували людей з чорного списку та “російський Крим”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter