Поліція відкрила провадження через перешкоджання журналістській діяльності на території Києво-Печерської лаври

Дата: 18 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На території Києво-Печерської лаври (вул. Лаврська, Київ) чоловік пошкодив світлове обладнання для відеокамери репортеру одного з інтернет-видань, поліція відкрила провадження через перешкоджання журналістській діяльності.

Про це повідомила пресслужба поліції Києва у фейсбуку.

Джерело: пресслужба поліції Києва

Журналіст звернувся з повідомленням про правопорушення до Печерського управління поліції столиці. За вказаною ним адресою виїхала слідчо-оперативна група. На місці події поліцейські встановили особу порушника.

Кримінальне провадження дізнавачі Печерського управління поліції розпочали за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України – “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Її санкція передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що наприкінці березня під стінами лаври митрополит УПЦ МП Павло погрожував журналістам побиттям.

Нагадаємо, що 29 березня 2023 року УПЦ МП мала виїхати з території Києво-Печерської лаври, оскільки в неї закінчився договір оренди храмів. Вранці 30 березня священники проводили в лаврі богослужіння, а о 10:00 до заповідника мала прибути комісія і розпочати процес передання майна лаври державі. Комісію Мінкульту до Києво-Печерської лаври парафіяни не пустили, а під час спілкування з журналістами митрополит Павло почав погрожувати медійникам побиттям. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter