Поліція в Канаді оштрафувала пару за порушення карантину: жінка вигулювала на повідку чоловіка

Дата: 13 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція в Канаді оштрафувала місцевих жителів за порушення карантинних заборон, адже жінка під виглядом домашнього улюбленця вигулювала на повідці чоловіка. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: Getty Images

Інцидент трапився в місті Шербрук у провінції Квебек. Через загострення ситуації із захворюванням на коронавірус влада запровадила там комендантську годину, а тому з’являтися на вулиці люди можуть з 20:00 до 5:00 лише з поважних причин, серед яких є вигул домашніх улюбленців. 

Як повідомляють місцеві медіа, коли порушників затримала поліція, жінка заявила, що “просто вигулює свого собаку” біля їхнього будинку. Цю версію не спростовував і чоловік. Кожен з порушників тепер сплатить штраф розміром 1 500 канадських доларів (1 200 доларів США). Усього з початку дії комендантської години поліція Квебеку вже виписала 750 штрафів.

Нагадаємо, що половина українців вважає обґрунтованими більшість весняних карантинних заборон. Найбільше підтримують громадяни вимогу 14-денної ізоляції для тих, хто приїжджає з-за кордону чи з непідконтрольних уряду територій (72%), а найменше – заборону руху громадського транспорту в населених пунктах (підтримали тільки 8,9%).

До червня минулого року правоохоронці встигли виписати українцям штрафів на 5 млн грн. За даними правозахисників, найбільше протоколів склали на Дніпропетровщині, Харківщині та в Києві. Водночас судді, які вирішували, чи карати порушників карантину, зазвичай ухвалювали рішення на їхню користь, а тому тільки в 10,8% випадків люди отримували штрафи за неносіння масок.

З 8 до 24 січня в Україні почав діяти жорсткий карантин. ZMINA докладно розповідала, що передбачають нові правила. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter