Поліція повідомила про підозру нападникам на журналістів телеканалу “Наш” у Сумах

Дата: 13 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Поліція Сумщини повідомила про підозру трьом чоловікам, які напали та перешкоджали журналістам телеканалу “Наш”.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції в Сумській області.

Мітинг 30 жовтня біля ГУ Нацполіції Сумщини. Фото: Андрій Тарасенко

Йдеться про розслідування інциденту, який стався 30 жовтня на мітингу біля Головного управління Національної поліції в Сумах. Мітингувальники палили шини та запалювали факели, обвинувачуючи поліцію в бездіяльності, через що, на їхню думку, в місті 27 жовтня вбили активіста Олександра Іваніну.

Тоді телеканал “Наш” заявив, що під час мітингу представники “Правого сектору” штовхали медійників і спробували забрати камеру в оператора. Журналіст каналу Максим Герасименко розповів, що нападники розгромили апаратуру, а його самого вдарили в обличчя.

Поліція Сумщини за фактом відкрила кримінальне провадження за частиною другою статті 171 Кримінального кодексу України – “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

Під час слідства поліцейські встановили трьох осіб, причетних до протиправних дій.

Наразі двом з них повідомлено про підозру в скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 2 ст. 171. Ще одному повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345-1 – “Погроза або насильство щодо журналіста” ККУ. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що співробітники Управління державної охорони збили з ніг журналістку телеканалу “Прямий” Анну Дзьобу, яка намагалася поставити запитання президенту Володимиру Зеленському. Інцидент стався після пресмарафону очільника держави 26 листопада. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter