Охорона Зеленського завдала травм журналістці телеканалу “Прямий”

Дата: 26 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Співробітники Управління державної охорони (УДО) збили з ніг журналістку телеканалу “Прямий” Анну Дзьобу, яка після пресмарафону намагалася поставити запитання президенту Володимиру Зеленському.

Про це повідомляється у телеграм-каналі ЗМІ.

Джерело: фейсбук-сторінка Анни Дзьоби

“Представники УДО штовхнули на капот автівки, після цього мене повалили на землю. Ось так завершилась пресконференція Володимира Зеленського”, – розповіла журналістка.

Джерело: скриншот з повідомлення в телеграм-каналі “Прямого”

Постраждалій викликали швидку допомогу. Пізніше ведуча “Прямого” Юлія Литвиненко повідомила в ефірі, що Дзьобу госпіталізували.

Джерело: скриншот з відео

Також у телеграм-каналі “Прямого” оприлюднили відео, на якому видно, як представники держохорони Зеленського розштовхують журналістів, які чекали на президента після пресмарафону.

Нагадаємо, що Офіс президента запросив на розмову з Зеленським 26 листопада представників 32 ЗМІ. Зокрема, це – НВ, “РБК-Україна”, “Інтерфакс-Україна”, “Українська правда”, “Бабель”, 5 канал, 1+1, ТРК “Україна” та “Свобода слова” Савіка Шустера, “Дім”, Reuters, Deutsche Welle, AFP, Bloomberg, BBC.

Прессекретар президента Сергій Никифоров заявив, що “склад учасників вийшов збалансованим і непростим для президента”. Також у дописі у фейсбуку він уточнив, що формат події ближчий до “розширеного інтерв’ю” ніж до пресконференції.

Безпосередньо під час проведення заходу до коворкінгу Creative State Arsenal прийшли журналісти, не згодні з вибірковою політикою ОП щодо медіа. Вони вимагали рівних прав для всіх ЗМІ.

Телеканал “Прямий” на пресмарафон Зеленського також не був акредитований.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter