На пресмарафон Зеленського щодо екватора його каденції запросили лише обрані ЗМІ

Дата: 25 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У п’ятницю, 26 листопада, відбудеться пресмарафон за участю президента України Володимира Зеленського, присвячений екватору його каденції; на нього запросили представників 30 ЗМІ.

Інформацію про захід оприлюднила пресслужба президента менш ніж за добу до початку заходу. 

Джерело: president.gov.ua

У повідомленні уточнюється, що під час пресмарафону “30 запитань президенту України” відбудеться “змістовна розмова Зеленського з журналістами”, під час якої, зокрема, планується обговорити проведення реформ, ситуацію на Сході країни, енергетичну безпеку та питання тарифів, боротьбу з пандемією коронавірусу тощо. 

Те, що запрошені представники лише 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ, в ОП пояснили “складною епідемічною ситуацією в країні та урахуванням досвіду попередніх пресмарафонів”.

“Такий формат заходу дасть змогу уникнути дублювання запитань”, – йдеться в повідомленні.

Пресмарафон розпочнеться о 12:00 і триватиме три години. Захід транслюватиметься онлайн на офіційній фейсбук-сторінці ОП та на провідних українських телеканалах, уточнили в повідомленні.

Журналістка Катерина Сергацкова на своїй сторінці у фейсбуку так прокоментувала рішення ОП: “Це якийсь уже новий рівень. Раніше відкривали реєстрацію та відмовляли, тепер вирішили, ну навіщо ці формальності, якщо можна взагалі не морочитися. Привіт, Вікторе Федоричу”.  

Джерело: скриншот повідомлення на фейсбук-сторінці Катерини Сергацкової

Нагадаємо, що 2019 року про відмову в акредитації з боку Офісу президента на пресмарафон глави держави заявляли представники проєкту “Ісландія” та видання “Цензор.нет”.

Захід організували після критики медіаспільноти, яка після перших 100 днів на посаді Зеленського звернула увагу на те, що очільник України не дав масштабної пресконференції, як обіцяв.

Загалом на подію тоді акредитувалися понад 300 журналістів, але згодом деяким почали приходити відмови.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter