Напад на журналістів телеканалу “Наш” у Сумах: поліція відкрила кримінальне провадження

Дата: 01 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській діяльності: йдеться про конфлікт, що стався в Сумах 30 жовтня між знімальною групою телеканалу “Наш” та представниками “Правого сектору”.

Про це пише “Суспільне” з посиланням на інформацію речника поліції Сумщини Володимира Крупецьких.

Джерело: фейсбук-сторінка глави партії “Правий сектор” Андрія Тарасенка

Провадження відкрили за статтею 171 Кримінального кодексу України – “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”.

За словами Крупецьких, станом на 1 листопада тривало досудове розслідування, з’ясовувалися обставини події, підозр нікому не оголошували.

Нагадаємо, що журналісти телеканалу “Наш”, який належить Євгену Мураєву, заявили, що на знімальну групу напали представники “Правого сектору”, вони нібито почали штовхати журналістів та спробували забрати камеру в оператора. За словами журналіста Максима Герасименка, під час інциденту розгромили апаратуру, а його самого вдарили в обличчя.

Водночас керівник обласного осередку “Правого сектору” Сергій Супрун розповів, що після поховання вбитого 27 жовтня побратима Олександра Іванини представники “Правого сектору” отримали повідомлення про проведення телеканалом “НАШ”масового заходу.

“Підійшовши на Театральну площу, ми побачили банери телеканалу “НАШ”, а також Євгена Мураєва з його висловом “Україна – наша земля”. Ми попросили їх:”Будь ласка, покиньте цю територію, даємо вам для цього певний час, тому що ми не поділяємо позиції власника каналу – відвертого українофоба Євгена Мураєва”. Вони почали вести свої провокативні дії. Безпосередньо фізичного насильства, про яке вони заявляють, не відбувалося. Не буду заперечувати, що була знищена символіка телеканалу”, – уточнив він.

Також Супрун стверджує, що на прохання показати посвідчення журналістів присутні на акції відмовили.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Сумах 30 жовтня сталася сутичка між журналістами телеканалу “Наш” і членами місцевого осередку “Правого сектору”.

У неділю, 31 жовтня, в Сумах активісти “Правого сектору” провели акцію протесту біля управління поліції в Сумській області після похорону Іваніни, якого вбили ввечері 27 жовтня перед під’їздом його власного будинку на очах дружини. Нападник наразі невідомий. Представники “Правого сектору” звинуватили поліцію в бездіяльності, через яку, на їхню думку, вбили Іваніну.

Однопартійці загиблого вважають його вбивство замовним і пов’язують із діяльністю на протидію контрабанді та торгівлі людьми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter