Поліція не пустила Христо Грозєва і його родину на церемонію премії BAFTA у Лондоні через “загрозу нацбезпеці”

Дата: 17 Лютого 2023
A+ A- Підписатися
Поліція Великої Британії заборонила журналісту-розслідувачу і керівнику проєкту Bellingcat Христо Грозєву та його родині бути присутніми на церемонії премії Британської академії кіно й телевізійних мистецтв (BAFTA) у Лондоні, яка відбудеться 19 лютого.
 
Про це сам Грозєв написав у твіттері.
 
Фото: Julien de Rosa/ AFP

Я був здивований виявити, що всій моїй родині та мені британська поліція заборонила бути присутніми цього вікенду на церемонії вручення премії BAFTA, де номіновано документальний фільм “Навальний”. Оголошена причина: ми “становимо загрозу громадській безпеці””, – написав Грозєв.

Він зазначив, що з розумінням ставиться до необхідності дбати про безпеку громадськості, але не розуміє, як його син або донька-підліток загрожують суспільству.

“Загрозу становлять не лише криваві диктатори, але й журналісти, голоси яких заглушує (замість того, аби робити гучнішими) цивілізований світ, котрому вони намагаються служити, – вважає Грозєв.

Журналіст наголосив, що подібні випадки демонструють дедалі більшу небезпеку для незалежних журналістів у всьому світі.

Церемонія вручення премії Британської академії кіно й телевізійних мистецтв (BAFTA) відбудеться 19 лютого у Лондоні. Стрічка “Навальний” канадського режисера Деніела Рохера серед цьогорічних номінантів у категорії “Найкращий документальний фільм”.

Нагадаємо на початку лютого стало відомо, що нинішній керівник проєкту Bellingcat Христо Грозєв був змушений переїхати з Австрії, де він прожив майже 20 років, через ймовірну загрозу з боку російських служб безпеки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter