Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження через напад на журналіста Михайла Ткача

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста “Української правди” Михайла Ткача. За словами журналіста, на нього напали увечері 17 листопада у селищі Козин Київської області.

Про це повідомив сам Михайло Ткач та поліція Київщини.

Скриншот з відео журналіста Михайла Ткача. Джерело: “Українська правда”

Медійник повідомив, що 17 листопада журналісти видання “Українська правда” проводили фільмування у селищі Козин біля ресторану “Тандир”. Працівники ЗМІ стверджують, що помітили там, зокрема, колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Біля закладу було багато автівок.

Зазначається, що коли охорона одного з відвідувачів помітила фільмування, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто медійників.

“… коли відвідувачі пішли на вихід, на дальньому світлі одна з автівок під’їхала взагалі впритул до нашої. Розуміючи, що я нікого не побачу, бо нас засліпили, я вийшов надвір. Одразу повідомив охорону, що я журналіст “Української правди” і продовжив знімати. Два охоронці почали закривати камеру. Третій підбіг до мене, вдарив в шию і вдарив по камері. Камера вимкнулась. Скоріше за все камеру була пошкоджена під час удару, – розповів Ткач.

Згодом поліція Київщини повідомила, що правоохоронці під час моніторингу соціальних мереж виявили публікацію в медіа щодо перешкоджання професійній діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторану.

Заяв та повідомлень за цей час в поліції не отримували. Проте за фактом виявлення публікації розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Крім того, за даними правоохоронців, 18 листопада журналіст звертався до медзакладу по допомогу через тілесні ушкодження, отримані під час конфлікту біля ресторану.

“Медики повідомили про вказаний факт поліцію, як передбачає процедура в таких випадках. Розпочате досудове розслідування, під час якого можлива додаткова кваліфікація”, – зазначили у поліції.

Нагадаємо, у жовтні минулого року журналіст Михайло Ткач заявляв про перешкоджання професійній діяльності через візит невідомих до водія його команди: він вважає це залякуванням, а ситуацію напряму пов’язує з виходом розслідування про нічні перегони київських “гонщиків”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter