Поліцейські з Харківщини душили, били та відтягали геніталії пенсіонеру, аби той зізнався у вбивстві товариша

Дата: 01 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

На Харківщині повідомили про підозру у катуванні, вчиненому групою осіб, заступнику начальника одного з відділів поліції Чугуївського району.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Підозрюваний знущався з чоловіка прямо у відділку

У листопаді 2019 року на території району сталося вбивство. Поліцейський, аби швидко розкрити злочин, разом зі своїми колегами приїхав до 61-річного чоловіка, товаришем якого був убитий. Побачивши, що той спить, вони почали бити його дерев’яною палицею по спині та притиснули головою до подушки, щоб він не міг дихати.

Згодом, закувавши в кайданки, пенсіонера відвезли до відділку та понад годину били по голові пластиковою пляшкою з водою. Окрім цього підполковник поліції одягнув гумові рукавички та почав здавлювати й відтягувати геніталії потерпілому. Не витримавши катувань, чоловік взяв на себе провину за вбивство друга. 

Наразі підозрюваному правоохоронцю планують обрати запобіжний захід та відсторонити від посади. За катування йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років. Слідчі також встановлюють інших причетних до злочину осіб. 

Нагадаємо, що минулого року за скоєння злочинів з лав поліції звільнили 142 людини, однак керівництво Нацполіції закликає не вішати ярликів на весь багатотисячний колектив через непорядність окремих осіб.

Більшість українців, як свідчать соціологічні опитування, не вважають роботу поліції ефективною та думають, що від насильства там не застрахований ніхто. За неповний рік українців, які не довіряють поліції, лише побільшало

Фотографія обкладинки: DPA

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter