Поліція порушила справу про вбивство після зникнення адвоката росіянина Олександрова

Дата: 10 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Поліція Одеси порушила кримінальну справу за статтею “умисне вбивство” в зв’язку зі зникненням адвоката Юрія Грабовського, який представляє інтереси військового російського ГРУ Олександра Олександрова.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси.

Заява про зникнення адвоката в поліцію Одеси подали його близькі друзі.

“Останнє місце, де бачили Юрія, – Одеса, там адвокат був у суботу, зупинився в готелі “Аркадія”. Його особисті речі до сих пір перебувають в номері готелю, а автомобіль евакуйований до Києва. Сьогодні вранці до Приморського районного управління подано заяву про зникненні людини, адвоката Юрія Грабовського”, – йдеться в заяві друзів адвоката, опублікованому на сайті “Юридична практика”.

За словами представника одеської поліції, в зв’язку з цим було порушено “кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 (“умисне вбивство”) Кримінального кодексу України”. На даний момент “він вважається безвісти зниклим”.

У середу на сторінці Грабовського в Facebook від його імені з’явилося повідомлення про те, що він нібито залишив країну “не з власної волі”, а з міркувань особистої безпеки. При цьому в геолокації повідомлення було вказано єгипетське місто Шарм ель-Шейх. Однак його друзі стверджують, що він не міг залишити межі України оскільки закордонний паспорт перебуває в Києві.

Вчора Голосіївський районний суд Києва змушений був перенести чергове засідання у справі затриманих в Україні росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва через відсутність Юрія Грабовського без попередження.

“Протягом двох днів Грабовський не виходив на зв’язок”, – повідомила на засіданні адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська. За її словами, адвокат не відповідає на телефонні дзвінки, його також не було у себе в офісі.

Раніше сама Соколовська неодноразово заявляла про погрози на свою адресу і тиск з боку органів влади.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter