Побратими вбитого активіста Сармата почали безстрокову акцію протесту під офісами генпрокурора та президента

Дата: 10 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Побратими вбитого в липні 2018 року ветерана АТО Віталія Олешка (Сармата) розпочали безстрокову акцію протесту з вимогою відправити до СІЗО чотирьох обвинувачених у вбивстві людей. Напередодні суд відпустив їх під домашній арешт. 

Про акцію розповіли у фейсбуку. 

Перша ніч під офісом президента пройшла без подій ✌️?

Опубліковано СарматTV Вівторок, 9 червня 2020 р.

29 травня Бердянський міськрайонний суд відпустив під домашній арешт Михайла Сігіду, Миколу Ломаця, Олександра Обухова та Максима Влидимиренкова. Водночас тримання під вартою продовжили іншим фігурантам об’єднаної справи Віктору Власюку, Артему Матюшину, Денису Зеленкіну, Тарасу Мовчану, Сергію Смірнову, Руслану Кузнєцову, а Євгену Бродському продовжили нічний домашній арешт. 

Активісти, які зібралися 9 червня під будівлями офісів генпрокурора та президента, вимагають, щоб підозрюваних відправили назад у СІЗО.

“Наша найголовніша мета – відправити вбивць у СІЗО. А також розібратися з бердянською колегією суддів: чому вони ухвалили таке рішення. Зміна запобіжного заходу на домашній арешт не має можливості на апеляцію. Решта ж, хто залишився в СІЗО, це право зберегли. Це абсурд”, – заявив побратим убитого Олешка Антон Пшеничний. 

Також відомо, що наразі четверо активістів оголосили голодування. 

Нагадаємо, активіста і ветерана АТО Віталія Олешка, відомого за позивним Сармат, убили в Бердянську 31 липня 2018 року пострілом у спину. Нацполіція кваліфікувала злочин як замовний. У перші дні правоохоронці заарештували чотирьох осіб. У вересні в Запоріжжі затримали й арештували п’ятого підозрюваного – 38-річного місцевого бізнесмена Михайла Сігіду. На нього як на організатора вказав один з підозрюваних – боєць “Торнадо” Артем Матюшин. За його словами, Сігіда пояснив, що Олешко “рекетир і вимагач”. У грудні 2018 року затримали шостого підозрюваного – бізнесмена з Дніпра Євгена Бродського. За версією поліції, він може бути одним із замовників.

Водночас близькі Олешка переконані, що Сігіда був лише посередником, а Сармата вбили через боротьбу проти місцевої влади, зокрема народного депутата Олександра Пономарьова.

Минулого року Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого приховання поліцейськими відомостей про підготовку вбивства ветерана Олешка. У відомстві вважають, що поліція знала про підготування злочину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter