Після загострення конфлікту між Ізраїлем та ХАМАС у секторі Газа загинули приблизно 9500 цивільних, а в Ізраїлі – близько 1400 людей

Дата: 06 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Після загострення конфлікту між Ізраїлем та терористами ХАМАС у секторі Газа загинули приблизно 9500 цивільних, а в Ізраїлі близько 1400 людей, крім того, тисячі отримали поранення. Також у заручниках ХАМАС досі перебувають близько 200 осіб.

Про це йдеться в спільній заяві гуманітарних організацій ООН.

Ракетний обстріл Ізраїлю. Фото: Reuters

“Ми знову звертаємось із закликом до сторін (конфлікту. – Ред.) дотримуватися зобовʼязань з міжнародного гуманітарного права. Ми знову закликаємо до негайного і беззастережного звільнення всіх цивільних заручників. Додаткова допомога – продовольство, вода, медикаменти і, звичайно ж, паливо – має надходити до Гази безпечно, швидко і в необхідному обсязі. Нам потрібне негайне припинення вогню. Минуло 30 днів. Досить. Це має припинитися зараз”, – ідеться в заяві.

Також у документі зазначили, що в секторі Газа за цей час загинули 88 співробітників агентства ООН. Це найбільші втрати, яких організація зазнала в межах однієї війни чи військового конфлікту.

За даними ізраїльської влади, в Ізраїлі загинули близько 1400 людей і тисячі отримали поранення. А в заручниках досі перебувають 200 людей, зокрема діти.

Організації також повідомляють про майже 9500 загиблих у секторі Газа, серед яких було 3,9 тисячі дітей. Вони посилаються на дані міністерства охорони здоровʼя Гази, яке контролюють бойовики ХАМАС.

Нагадаємо, 1 листопада Ізраїль завдав авіаудару по табору біженців Джабалія в секторі Газа. Унаслідок обстрілу загинули щонайменше 80 людей. Більшість із них – жінки та діти.

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, який контролює сектор Газа, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон у секторі Газа, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” в секторі Газа. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter