Після скарги міністра культури Ткаченка Netflix пообіцяв більше контактувати з Україною

Дата: 28 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Представники стрімінгової платформи Netflix відповіли міністру культури Олександру Ткаченку, який написав листа із зауваженнями стосовно нового сезону серіалу “Емілі в Парижі”, де одну з героїнь, українку, показали в негативному ключі.

Про це голова Мінкульту повідомив виданню dev.ua.

Джерело: фейсбук-сторінка Олександра Ткаченка

У листі Ткаченко наголосив на тому, що в серіалі “Емілі в Парижі” “маємо карикатурний образ українки, який є неприйнятним” і “образливим”.

“Такими бачитимуть українців за кордоном? Які крадуть, хочуть отримувати все безплатно, бояться депортації?” – обурився міністр.

Відповідь Netflix він назвав “достатньо дипломатичною”.

“Подякували за зворотний зв’язок. Але про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовилися, що у 2022 році будемо в більш тісному контакті, аби упередити подібні випадки”, – уточнив посадовець.

За словами Ткаченка, попри те, що таке некоректне зображення українки в серіалі є художнім образом, українці мають абсолютне право обуритися цим. На його переконання, це сприятиме тому, щоб у разі подальшого показу персонажів української національності в майбутніх зніманнях Netflix ставлення українців було враховане. А сама ситуація порушує важливе питання – іміджу України за кордоном.

Нагадаємо, що в грудні 2021 року на Netflix стартував показ другого сезону серіалу “Емілі в Парижі”. Зокрема, там з’явилася нова героїня – українка Петра, яку зобразили як крадійку, що “боїться депортації”. Такий образ обурив глядачів-українців.

Ткаченко також подивився фрагмент серіалу і погодився з критикою. Про це він написав у своєму телеграм-каналі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter