“Тепер у мене “цілий букет” хвороб” – військовий за майже 2 роки полону схуд на 38 кілограмів

Дата: 10 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У січні поточного року Володимир Цема-Бурсов повернувся до України у рамках чергового обміну військовополоненими. Зараз 41-річний чоловік лікується в одному з медзакладів Полтавщини. За майже два роки полону військовослужбовець схуд на 38 кілограмів, крім того, лікарі діагностували у нього низку хронічних захворювань.

Про це повідомляє видання “Свої.Сity”.

Володимир Цема-Бурсов. Джерело: facebook.com/antessakurc

Володимир Цема-Бурсов з родиною — дружиною й маленькою донькою — жив у Маріуполі. Він — військовослужбовець 56-ї окремої мотопіхотної бригади. До того, як потрапити в полон чоловік при зрості 191 сантиметр важив 95 кілограмів.

У квітні 2022 року військовослужбовець з металургійного комбінату імені Ілліча потрапив у російський полон, де пробув 20 місяців. Там він неодноразово піддавався численним побоям та катуванням. За цей час його вага знизилася до 57 кілограмів.

Бійця обміняли на початку січня 2024 року.

За місяць перебування Володимира в Україні, лікарі діагностували у нього багато захворювань, частина з яких переросла у стадію хронічних.

Зараз я на лікуванні в одному з медзакладів на Полтавщині. Стан мого здоров’я набагато гірший, ніж я очікував. У мене, як то кажуть, “цілий букет” хвороб, серед яких хронічний гастрит на стадії загострення, неалкогольна жирова хвороба печінки, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ) — хвороба травної системи людини, хронічний простатит на стадії ремісії тощо”, — розповів звільнений військовослужбовець.

Нагадаємо, 3 січня поточного року до України повернулися 230 українців, військовослужбовців і цивільних, яких вдалося звільнити з російського полону, серед них є ті, хто потрапив у неволю в перші дні повномасштабного вторгнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter