Пішов у відставку голова ВККС, щодо якого ведуть слідство в ДБР

Дата: 27 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Вища кваліфікаційна комісія суддів України задовольнила заяву голови комісії Романа Ігнатова про звільнення. 

Про це розповіли у ВККС. 

Фото: ВККС

Ігнатов на засіданні сказав, що написав заяву без “жодного впливу та примусу”.

Наприкінці минулого року стало відомо, що ДБР здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо Ігнатова, а відкрито його за статтею “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану”. 

Суддя родом з Луганська, де й працював свого часу. У 2014 році, як розповідав він журналістам, російські бойовики затримали його в тоді окупованому місті, а звільнитися з полону допомогла знайома, яка знала певних осіб серед ватажків терористів. 

Під час утримання, як пригадував сам Ігнатов, він мав розмову з, ймовірно, представником ГУР МО РФ, який схиляв його до співпраці. 

Ігнатов поїхав до Луганська після початку окупації, бо там лишалася його мати. 

“Моя старенька мама, 1934 року народження, залишалася в Луганську, оскільки ми з родиною спочатку виїжджали “в нікуди”. Мама відмовилася з нами їхати й залишалася в нашій квартирі, яку вона мені подарувала ще в 1995 році й де вона була зареєстрована. Я розумів, що, коли фактично приступлю до виконання обов’язків судді Апеляційного суду міста Києва, більше маму я не побачу. На жаль, так і сталося”,казав він. 

Детективи ДБР переконують, що Ігнатов має російський паспорт із номером 6140 640912, який у списках недійсних не значиться. 

Нагадаємо, що торік ВККС відновила кваліфікаційні оцінювання суддів, а також у відомстві почала роботу оновлена Громадська рада доброчесності, до складу якої ввійшли керівниця напряму із захисту представників громадянського суспільства Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна та юридичний радник Центру прав людини ZMINA Данило Попков

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter