Підстрелив цивільного й лишив без допомоги: поліція ідентифікувала військового РФ, який напав на мешканця Київщини

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У березні 2022 року під час окупації села Козаровичі Вишгородського району Київської області 25-річний єфрейтор, стрілець-оператор четвертої десантно-штурмової роти 83 окремої десантно-штурмової бригади Східного військового округу збройних сил РФ прострелив ногу 60-річному чоловіку й залишив без меддопомоги. За скоєний злочин підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомляє  пресслужба Національної поліції України.

За даними слідства, чоловік доглядав за домашнім господарством, не мав зброї та не брав участі у конфлікті. В результаті збройного нападу військового він отримав вогнепальне поранення ноги: куля пройшла наскрізь, в результаті чого відкрилась сильна кровотеча.

“Попри те, що через окупацію швидка допомога не могла дістатися до пораненого, чоловіку пощастило вижити: першу допомогу надав сусід, який мав медичну підготовку”, – йдеться у повідомленні.

Військового, який стріляв у цивільного, вдалось ідентифікувати завдяки співслужбовцям, які торік у  березні окупували Вишгородський район Київської області й зараз перебувають в полоні.

Поліція не називає імені підозрюваного, але за даними на сайті Офісу генпрокурора, підозру винесли 24-річному Дмитру Каліновичу (позивний “Калина”), який служить у четвертій десантно-штурмовій роті другого батальйону 83 окремої десантно-штурмової бригади Східного військового округу ЗС РФ.

Нагадаємо, військового РФ, який знущався з мешканців села Луб’янка під Києвом, засудили до 10 років ув’язнення. 

Раніше ZMINA писала, що правоохоронці встановили, що катувань, нелюдського поводження та тілесних ушкоджень від військових РФ під час окупації Київщини зазнали 1 139 людей.

Російські військові під час окупації Київщини роздягали всіх людей, яких брали в полон, а коли не знаходили на їхніх тілах нацистських татуювань – катували та вбивали.

Після деокупації Київської області правоохоронці знаходили тіла закатованих росіянами цивільних у масових похованнях. 

Всього на деокупованих територіях правоохоронці виявили 80 місць несвободи й катівень, де російські окупанти незаконно утримували та піддавали тортурам цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter