Підозрюваний у вбивстві чоловіка та зґвалтуванні жінки на Київщині російський військовий Романов отримав ще одну підозру

Дата: 27 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Поліція Київської області повідомила про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням російському військовослужбовцю Михайлу Романову. Встановлено причетність Романова до катувань мешканця селища Велика Димерка на Київщині. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України. 

За даними правоохоронців, впродовж березня 2022 року Романов як військовослужбовець 239 танкового полку 90 танкової Вітебсько-Новгородської двічі Червонопрапорної дивізії (військова частина №86274) Центрального округу збройних сил РФ перебував на окупованій території Київської області. 19 березня близько 13-ї години у селищі Велика Димерка Романов разом з іншими російськими солдатами зустрів в районі зупинки “Парникова” цивільних, серед яких був 26-річний Олександр. 

Романов та ще троє невстановлених російських військових, погрожуючи зброєю ув’язнили чоловіка та допитували. Зокрема Романов бив, психологічно тиснув та погрожував потерпілому вбивством. Він намагався отримати зізнання у причетності Олександра до націоналістичних чи військових формувань. Не отримавши бажаного від заручника, Романов тричі вдарив його ножем у стегно, а потім вистрілив з пневматичної зброї у його гомілку. Далі Романов засунув ніж у вогнепальні поранення та повертав його, а згодом кинув чоловіка у підвал. 

Нагадаємо, що Романова уже заочно судять в Україні за вбивство чоловіка та зґвалтування жінки у селі Шевченкове Броварського району Київської області. Також відомо, що Романов під час окупації Київщини катував та викрадав людей не лише в селі Шевченкове, але й у селі Богданівка в цьому ж районі. Його та ще двох російських військових Олександра Васильєва та Олексія Булгакова впізнали з допомогою журналістів проєкту “Схеми” місцеві жителі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter