Підозрюваний у справі МН-17 готовий дати свідчення в суді в Гаазі

Дата: 28 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У справі збитого на Донбасі у 2014 році малайзійського “боїнга” МН-17 з’явилася щонайменше одна підозрювана особа, готова свідчити в суді. 

Про це повідомили в Окружному суді Гааги. 

У пресслужбі суду заявили, що адвокатська фірма, назву якої не повідомляють, розповіла про відповідача (відповідачів) у справі. 

“Адвокатська фірма заявила про відповідача (відповідачів). Окружний суд Гааги не розголошує назви фірми і не повідомляє, про яку саме підозрювану особу (підозрювані особи) йдеться”, – зазначили в повідомленні на сайті. 

Нагадаємо, що нещодавно прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали 26-річного мешканця Торецька, який у 2014 році охороняв уламки літака. Згодом його відправили під арешт

Як відомо, наприкінці минулого року Об’єднана слідча група (JIT) оприлюднила запис розмови бойовиків, який учергове доводить причетність Росії до збиття “боїнга” MH-17 влітку 2014 року. 

У травні минулого року міжнародна спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського “боїнга” оголосила, що той збили зенітно-ракетним комплексом “Бук” з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, яка базується в російському місті Курську. Пізніше уряди Нідерландів і Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття “боїнга”. Згодом їх підтримали в нідерландському парламенті.

Потім міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до збиття літака. Вже у вересні поточного року нідерландські слідчі назвали підозрюваним і бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, якого Україна на вимогу Росії занесла до списку масштабного обміну в’язнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter