Затриманого охоронця “боїнга” МН-17 відправили під арешт із правом внесення застави

Дата: 16 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Затриманого бойовика, який у 2014 році охороняв на Донбасі місце падіння малайзійського “боїнга” МН-17, відправили під арешт з альтернативою застави. 

Про це повідомили в прокуратурі Донецької області. 

 

Про запобіжний захід бойовику клопотала Артемівська прокуратура. За рішенням суду, 26-річний хлопець може вийти з-під арешту, якщо внесе заставу в розмірі 105 тисяч гривень. 

Нагадаємо, що 10 січня прикордонники зі складу Об’єднаних сил затримали 26-річного мешканця Торецька. Чоловіка прикордонники ідентифікували за допомогою фотографій у соцмережах. На них він у військовій формі зі зброєю стоїть на фоні уламків збитого пасажирського літака. Під час спілкування виявилося, що за грошову винагороду від 500 до 1500 рублів він збирав і віддавав терористам уламки літака та особисті речі загиблих. 

Як відомо, наприкінці минулого року Об’єднана слідча група (JIT) оприлюднила запис розмови бойовиків, який учергове доводить причетність Росії до збиття “боїнга” MH-17 влітку 2014 року. 

У травні минулого року міжнародна спільна слідча група з розслідування збиття малайзійського “боїнга” оголосила, що той збили зенітно-ракетним комплексом “Бук” з 53-ї бригади ППО ЗС РФ, яка базується в російському місті Курську. Пізніше уряди Нідерландів і Австралії поклали на Росію відповідальність за збиття “боїнга”. Згодом їх підтримали в нідерландському парламенті.

Потім міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних у причетності до збиття літака. Вже у вересні поточного року нідерландські слідчі назвали підозрюваним і бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, якого Україна на вимогу Росії занесла до списку масштабного обміну в’язнями.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter