Підозрювану у розгромі могил українських воїнів у Києві помістили до психіатричної лікарні

Дата: 23 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Підозрювану у розгромі могил загиблих українських воїнів Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, Андрія Пільщикова “Джуса” та Павла Петриченка у Києві на Аскольдовій могилі помістили до психіатричної лікарні, вона перебуватиме там 60 діб – до 19 серпня 2024 року.

Про це пише “Суспільне” з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Пошкоджена могила Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, Аскольдова могила, Київ, 20 червня 2024 року. Фото: Анна Железняк / “Суспільне”

“За клопотанням слідчого, погодженого прокурором, Печерський райсуд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку, строком на 60 днів”, – пояснили в прокуратурі.

Нагадаємо, що 20 червня у Києві на могилах загиблих воїнів – Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”, Андрія Пільщикова “Джуса” та Павла Петриченка вчинила розгром невідома жінка. Її дії зафіксували камери зовнішнього спостереження. На могилах були зірвані та поламані пам’ятні таблички, розбиті лампадки та понівечено державний прапор України.

Згодом 60-річну жінку затримали та вручили підозру за фактом наруги над могилами захисників України, вчиненому з хуліганських мотивів. Санкція статті, за якою порушили кримінальне провадження щодо факту, передбачає до 5 років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter