Підозрюваному в колабораціонізмі чоловіку тепер закидають ще й корупцію: пропонував есбівцю тисячу доларів

Дата: 25 Січня 2023
A+ A- Підписатися

За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, повідомили про підозру мешканцю Снігурівки на Миколаївщині, якого вже підозрюють у колабораціонізмі. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Вперше чоловіка затримали під час стабілізаційних заходів після звільнення Миколаївської області. Правоохоронці не зазначають, що саме закидали йому. 

Як кажуть есбівці, під час досудового розслідування чоловік запропонував гроші слідчому, щоб той не карав його та не проводив подальших слідчих дій. За це він пропонував 1 тисячу доларів. 

Після отримання такої “пропозиції” офіцер доповів про це керівництву.

“Під час передачі першого траншу неправомірної вигоди у сумі 20 тисяч гривень чоловіка затримали”, – розповідають слідчі. 

Суд відправив чоловіка під варту з можливістю внести заставу, суму якої не розкривають. Якщо його визнають винним у наданні неправомірної вигоди, то він може отримати позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без неї. 

Нагадаємо, що цього року викрили одеських митників, які не пропускали до України генератори, поки їм не заплатять хабар. 

До початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Водночас протидія корупції, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, були одними з найнебезпечніших видів активізму в Україні.

Європарламент визнав, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter