Підозрюваного в держзраді депутата від ОПЗЖ Пономарьова відправили під арешт

Дата: 25 Липня 2023
A+ A- Підписатися

За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора Печерський районний суд Києва відправив під варту без права внесення застави нардепа від забороненої ОПЗЖ Олександра Пономарьова. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Нардеп Пономарьов посередині праворуч. Фото: Ґрати

Ім’я нардепа не називають, однак у повідомленні в соцмережах правоохоронці згадали інше, що стосувалося висунення підозри в державній зраді Пономарьову. 

Як вдалося встановити журналістам “Схем”, на початку повномасштабного вторгнення нардеп поїхав до нині окупованого Бердянська, де має бізнес, зокрема агропідприємство “Бердянські жниварки”. Після початку окупації щонайменше три тижні він пересувався населеним пунктом без перешкод. 

Есбівці кажуть, що депутат допомагав росіянам окупувати Бердянськ, а власними підприємствами дистанційно керував уже з Києва, коли повернувся. 

Під арештом нардеп має провести щонайменше два місяці. 

Нагадаємо, що чимало депутатів забороненої торік ОПЗЖ почали співпрацювати з російськими окупантами після 24 лютого: у Мелітополі на їхній бік перейшла Галина Данільченко, в Енергодарі – Андрій Шевчик, в Ізюмі на Харківщині депутат від ОПЗЖ Анатолій Фомічевський показав дорогу до міста окупантам, а його колега в окупації займалася поширенням російської пропаганди. 

Серед членів ОПЗЖ також колишній мер Святогірська Володимир Бандура, який, за словами самих російських терористів, був подвійним агентом

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter