Підозру отримав сумський митрополит УПЦ МП, який порівнював Україну зі звіром, що бореться зі святими

Дата: 29 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їхніх релігійних переконань повідомили Євгену Гутченку, більше відомому як митрополит Євлогій. 

Про це розповіли у СБУ. 

Імені підозрюваного у повідомленні не вказують, але його особу нескладно встановити, адже слідчі називають підозрюваного керівником Сумської єпархії УПЦ (МП). 

Правоохоронці кажуть, що чоловік “ображав релігійні почуття вірян інших конфесій під час своїх проповідей та у відеозаписах на своїх сторінках у соцмережах”. Конкретних висловлювань Гутченка не навели, але у мережі можна знайти деякі з них, наприклад, як він порівнює Україну зі звіром, який бореться зі святими. 

Гутченко називає гоніннями переслідування членів УПЦ (МП), чимало з яких після 24 лютого 2022-го викрили на розпалювані ворожнечі та допомозі російським військовим. 

Митрополит вже відреагував на оголошення йому підозри. Чоловік каже, що звинувачення не мають під собою реального ґрунту, та просить допомогти вищі сили “зберегти чистоту совісті”. 

Нагадаємо, що нещодавно УПЦ КП вручила медаль бойовому медику та відкритому гею Віктору Пилипенку, а потім відібрала її через гомофобію. 

На підтримку побратима виступили чимало військових та активістів, які вирішили повернути свої нагороди церковникам. 

Фотографія обкладинки: Сумський новинний портал

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter