Під час протестів у Казахстані від пострілу загинула дитина і тяжко поранено підлітка

Дата: 08 Січня 2022
A+ A- Підписатися

5 січня в Алмати від пострілу загинула дитина, інший підліток отримав вогнепальні поранення 7 січня.

Про це у телеграмі повідомляє Хабар 24, із посиланням на уповноважену з прав дитини Аружан Саїн.

Джерело: REUTERS
“За інформацією уповноваженої з прав дитини Аружан Саїн, 5 січня в Алмати від вогнепального поранення загинула дитина. Батьки прогулювалися зі своїми дітьми, коли пролунав постріл, який став для 11-річного казахстанця фатальним”, – йдеться в повідомленні.
7 січня до однієї з дитячих лікарень Алмати з тяжкими вогнепальними пораненнями було доставлено 15-річного підлітка. В іншій лікарні для дорослих перебуває батько хлопчика. 

За інформацією уповноваженої, підліток їхав з батьком на машині, коли їхній автомобіль розстріляли “бойовики”, як влада Казахстану називає протестувальників.

Водночас видання Jerusalem Post із посиланням на Міністерство закордонних справ Ізраїлю повідомило, що 22-річного ізраїльтянина Левана Когеашвілі було вбито в Алмати у п’ятницю під час насильницької акції протесту.

МЗС перебуває в контакті з його батьками в Казахстані та сім’єю в Ізраїлі та надає допомогу у передачі його тіла до Ізраїлю для поховання, повідомили у міністерстві.

Нагадаємо, 7 січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв видав наказ, який дозволяє силовикам стріляти на ураження без попередження в межах “антитерористичної операції”, яка проводиться по всій країні.

У Казахстані з 2 січня тривають акції протестів, їх спричинило підвищення цін на паливо. На тлі протестів уряд країни пішов у відставку, а президент Токаєв перебрав на себе посаду очільника Ради нацбезпеки країни, яку мав би довічно очолювати Нурсултан Назарбаєв

До Казахстану вже прибули військові Росії та інших країн – членів організації Договору про колективну безпеку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter