Під час протестів у Білорусі затримали дев’ятьох українців

Дата: 12 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Під час протестів у Білорусі затримали дев’ятьох громадян України.

Про це з посиланням на українське МЗС повідомляє Суспільне. 

Дев’ятьох громадян затримали у Вітебську у зв’язку з “адміністративними правопорушеннями”, однак наступного дня, після втручання посольства, їх звільнили з-під варти. Також у МЗС повідомили про побиття українського фотокореспондента агентства Associated Press. Його з незначними медичними ушкодженнями доставили до одного з медичних закладів.

“Після надання допомоги в той же день він був виписаний. До посольства не звертався”, – йдеться у відповіді пресслужби Міністерства закордонних справ на запит журналістів. 

Нагадаємо, що в перший день протестів білоруські силовики затримали понад 3 тис. осіб, другого дня – близько 2 тис. Офіційно під час мітингів загинув один протестувальник. Опозиційні телеграм-канали та правозахисники повідомляли про загиблого чоловіка, якого в центрі Мінська збив автозак. Однак офіційні джерела цю інформацію спростовують. Серед постраждалих унаслідок протестів є й журналісти.

Насильство щодо білорусів, які не згодні з офіційними результатами президентських виборів, уже засудили в ЄС, а небайдужі вже зібрали на допомогу потерпілим мільйон доларів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter