На підтримку білоруських протестувальників зібрали мільйон доларів

Дата: 12 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

На підтримку білорусів, які постраждали внаслідок акцій протесту, спричинених невдоволенням результатами виборів президента, зібрали мільйон доларів. 

Про це повідомив координатор кампанії збору коштів Олексій Леончик.

Миллион.Миллион на раненых, на арестованных, на искалеченных. Завтра мы выложим протокол, как обращаться за помощью тем, кто пострадал в столкновениях.Спасибо вам за солидарность. Это абсолютный рекорд.

Опубліковано Alexey Leonchik Вівторок, 11 серпня 2020 р.

Збір коштів розпочали декілька тижнів тому для оплати штрафів протестувальників. Люди також почали допомагати затриманим діджеям, які 7 серпня ввімкнули пісню російського рок-виконавця Віктора Цоя “Перемен” під час організованого владою свята. Двох чоловіків засудили за “дрібне хуліганство” та відправили до СІЗО.

Після останнього дня голосування на виборах, коли на вулиці білоруських міст почали виходити невдоволені офіційними результатами волевиявлення люди, кошти почали збирати для затриманих та постраждалих унаслідок жорстоких дій силовиків. Відомо, що МВС країни лише за два дні відзвітувало про понад 5 тис. затриманих і Населення країни на 1 січня 2019 року становить 9,5 млн людей. .

“Мільйон на поранених, на заарештованих, на покалічених. Спасибі вам за солідарність. Це абсолютний рекорд”, – написав координатор кампанії збору коштів Олексій Леончик на своїй сторінці у фейсбуку.

Нагадаємо, що наразі офіційно під час протестів у Білорусі загинув один протестувальник. Опозиційні телеграм-канали та правозахисники повідомляли про загиблого чоловіка, якого в центрі Мінська збив автозак. Однак офіційні джерела цю інформацію спростовують. Серед постраждалих унаслідок протестів є й журналісти.

Насильство щодо білорусів, які не згодні з офіційними результатами президентських виборів, уже засудили в ЄС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter