Серед постраждалих унаслідок протестів у Білорусі є журналісти

Дата: 10 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Унаслідок розгону протестів у Білорусі постраждали журналісти, зокрема кореспондент російського видання “Медуза” та фотограф агенції Associated Press. 

Про це повідомили у виданні Daily Storm.

Журналісти видання зателефонували до редакції з автозака і розповіли, що не отримали серйозних травм, але міліціонери “дуже побили Максима Солопова з “Медузи”. У редакції “Медузи” повідомили, що втратили зв’язок із Солоповим уночі. Опівночі також стало відомо, що білоруські силовики побили фотокореспондента Associated Press Мстислава Чернова. 

Наразі про стан журналістів нічого не відомо. 

Відомо, що напередодні дня голосування білоруські силовики затримали трьох українських журналістів телеканалу “Настоящее время” – ведучу Ірину Ромалійську, Івана Гребенюка та Юрія Боронюка. Згодом їх депортували із забороною на в’їзд до країни на 10 років. 9 серпня силовики також затримали трьох журналістів російського телеканалу “Дождь”. 

Нагадаємо, що слідчий комітет Білорусі вже порушив кримінальні справи за фактами масових заворушень у Мінську і насильства щодо співробітників міліції. Протести та масові затримання спалахнули в країні після закриття виборчих дільниць і оголошення результатів екзит-полу. Під час акцій, за даними правозахисного центру “Весна”, білоруські силовики затримали не менш ніж 120 осіб по всій країні. Заворушення 9 серпня відбулися не тільки в Мінську, але й у низці інших міст, зокрема в Бресті, Гродно та Гомелі. Офіційно МВС країни вже підтвердило використання спеціальних засобів проти мітингувальників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter