Петиція “Путіна під трибунал”, опублікована на міжнародній платформі, зібрала вже понад 1,8 мільйона підписів

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Петицію “Путіна під трибунал”, яку активісти опублікували у березні на міжнародній платформі Avaaz, підписали вже понад 1,8 мільйона людей. У ній ідеться про необхідність створення спеціального трибуналу щодо злочинів агресії проти України та притягнення до відповідальності президента РФ Володимира Путіна і його поплічників. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Скриншот із сайту Avaaz

Очільник відомства Дмитро Кулеба схвалив ініціативу і закликав усіх небайдужих проголосувати “за”, щоб довести міжнародним організаціям, що увесь світ прагне покарати російську владу за злочинні накази, які коштували Україні тисячі людських життів. 

“Віддавши наказ напасти на Україну, Путін вчинив злочин агресії, найтяжчий з усіх злочинів проти міжнародного миру. Цей злочин не може і не має залишитися безкарним. Саме тому ми закликаємо наших міжнародних партнерів підтримати створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України. Світова громадська підтримка ініціативи дуже важлива. Ми закликаємо людей по всьому світу підписати петицію “Путіна під трибунал”, йдеться у зверненні Кулеби.

Avaaz закликав прихильників петиції зібрати 2 млн підписів. На цей час показник досяг 1,8 млн. Також в МЗС повідомили, що російська влада вимагає від Avaaz видалити петицію.

Avaaz це платформа міжнародної організації, яка просуває дії активістів та займається збором підписів і розсиланням петицій по всьому світу. 

Нагадаємо, у липні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав створити спеціальний трибунал для притягнення вищого військового та політичного керівництва Російської Федерації до відповідальності за скоєні в Україні злочини.

Як відомо, Російська Федерація під час повномасштабного вторгнення в Україну вчиняє геноцид проти українського народу, який супроводжується фільтрацією населеннявоєнними злочинами та злочинами проти людяності.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter