Печерський суд завершив підготовче засідання в справі про напад на активіста Володимира Булюбаша біля Лаври

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва завершив підготовче засідання в справі про напад на громадського активіста Володимира Булюбаша поблизу Києво-Печерської лаври прихильником УПЦ МП.

Про це стало відомо під час судового засідання 7 листопада, повідомляє журналістка видання ZMINA.

Біля Києво-Печерської лаври в Києві невідомий напав на 20-річного активіста, студента-еколога Володимира Булюбаша. Фото: Обозреватель

За словами адвокатки Марини Брюховецької, вона подала цивільний позов щодо відшкодування матеріального і морального збитку потерпілому. Йдеться про компенсацію коштів на лікування активіста в розмірі 10 тисяч гривень і моральну шкоду в розмірі 100 тисяч гривень.

“Ми сьогодні послухали одне одного, познайомились із захисником обвинуваченого і закрили підготовче засідання, а також передали до суду обвинувальний акт і всі матеріали кримінального провадження”, – зазначила адвокатка.

Наступне засідання в справі відбудеться 15 листопада в Печерському районному суді Києва.

Нагадаємо, 27 травня 2023 року біля Києво-Печерської лаври в Києві невідомий напав на 20-річного активіста, студента-еколога Володимира Булюбаша.

Хлопець розповів у коментарі ZMINA, що на той час його там уже добре знали, бо два місяці він приходив до будівлі Лаври на протести, пов’язані з виселенням священників Української православної церкви Московського патріархату через припинення дії договору.

За словами Володимира, він сирота, і до них у дитбудинок “Малятко” приходили представники УПЦ МП, тому спочатку він був прихильником цієї церкви, але потім потрапив на службу до української церкви. Біля Лаври ходив і спілкувався під час протестів щодо майна Павла Лебідя, випадків сексуального насильства щодо дітей серед священників та інших тем, що дискредитують УПЦ МП.

Під час одного з протестів прихильник УПЦ МП почав погрожувати активісту, а потім ще один попросив його відійти та поговорити, а далі вдарив у голову. Внаслідок нападу Володимир отримав струс мозку. Перебував у нейрохірургічному відділенні лікарні №17.

Обвинуваченого в нападі звуть Дмитро Шилін. Підозру правоохоронці вручили йому одразу після нападу, наприкінці травня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter