Печерський суд наказав зняти підозру із судді ОАСК Вовка

Дата: 13 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк зобов’язав Офіс генерального прокурора вилучити з Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію щодо повідомлення про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку через “неналежне її вручення”.

Про це інформує “Слово і діло” та джерела УП в правоохоронних органах.

Слідчий суддя Печерського суду Сергій Вовк задовольнив скаргу адвоката Павла Вовка Андрія Зайця і зобов’язав ОГП вилучити інформацію про вручення підозри голови ОАСК. Він встановив, що керівнику суду неналежно вручили підозру, коли той перебував у відпустці. Також детективи нібито не за правильною адресою надіслали Вовку підозру.

Суддя Печерського райсуду вважає, що НАБУ не вжило всіх заходів для вручення підозри керівнику ОАСК, передбачених КПК. Також він відкинув твердження прокурора ОГП, що вказана скарга розглядається з порушенням правил підсудності.

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці.  Однак згодом суд відсторонив голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка, який фігурує в справі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter