Оштрафованого в Росії за переказ сну із Зеленським чоловіка оштрафували ще раз, тепер за інтерв’ю про штраф

Дата: 07 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Росії Центральний районний суд міста Чити призначив два штрафи по 35 тисяч рублів місцевому мешканцю Івану Лосєву. Цього ж чоловіка торік оштрафували за переказ сну з президентом України Володимиром Зеленським, а новий штраф Лосєв отримав за інтерв’ю, в яких розповідав про штраф за сон. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

Фото: сторінка Лосєва в інстаграмі

Нову справу щодо Лосєва відкрили за доносом, як і стару. 

Донесли на нього дві різні жінки, одна з яких нібито мешкає в тому ж місті, що й Лосєв. Першій не сподобався виступ чоловіка на телеканалі “Дождь”, а другій – на Бі-бі-сі.

За час, відколи історія Лосєва стала відома, російські силовики почали переслідувати і його матір Неллі Лосєву. Жінку оштрафували на 30 тисяч рублів за те, що в соцмережі “Однокласники” поставила вподобайку публікації такого змісту: “Стали надходити відомості про загибель мобілізованих, їх буде дедалі більше. Вони не захищають батьківщину, батьківщина сама напала на сусідню країну. Люди гинуть просто так”.

Ще один протокол на неї склали також за вподобайку картинки користувача однокласників, на якій було написано: “Для відвідувачів моєї сторінки: Путін – *****, Крим – це Україна, Росія веде війну з Україною”. 

Відомо, що за “повторну дискредитацію російської армії” в Росії можна вирушити до колонії.  

Нагадаємо, що росіянина Владислава Синицю, який уже сидить у колонії за твіт про дітей російських силовиків, знову збираються судити за твіт – тепер про війну. 

Торік у Росії кримінальні справи за тільки-но введеною до законодавства репресивною статтею щодо “фейків про армію” відкривали в середньому кожного робочого дня, а без затримань від кінця лютого там минуло менш ніж 20 днів. 

За “фейки” про російську армію судять навіть російського солдата Данила Фролкіна, який сам зателефонував журналістам та розповів, як убивав цивільних українців на Київщині. В Україні йому загрожує довічне. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter